Home / Stiri / Ministrul Agriculturii este intrigat de modul in care se fac controalele la vama!

Ministrul Agriculturii este intrigat de modul in care se fac controalele la vama!

Ministrul Agriculturii Achim Irimescu, a anuntat ieri 24 februarie ca este consternat de modul in care sunt efectuate controalele la vama, dar si de felul in care sunt etichetate produsele provenite din afara tarii: ”Este foarte clar că trebuie să fie respectată etichetarea și originea produsului. În funcție de ce este specificat pe etichetă avem și instituția clară, ANPC-ul care poate să verifice mult mai ușor cine este vinovat în cazul în care sunt identificate probleme. Adică ne uităm mereu în curtea altuia și cred că este indicat să ne uităm în primul rând și în curtea noastră”.

Domnul Ministru a adus la cunostinta colegilor sai din Camera Deputatilor ca pe piata romaneasca au ajuns prea multe produse care ar trebui aruncate la gunoi: ”De ce peștele provenit din Marea Nordului în toată Europa se vinde eviscerat și prin scoaterea intestinelor se elimină și viermii Anisakis iar la noi, în România nu se eviscerează iar dacă peștele nu se congelează imediat viermii ajung în mușchi și marfa ajunge la români pentru că este la preț de nimic. De ce am construit cu bani europeni ferme piscicole și peștele nostru nu se vinde pentru că nu are loc pe piață de cel cu viermi Anisakis dar care are un preț mai bun. Am întrebat veterinarii  (ANSVSA – n.r) la un moment dat, nu cei care sunt acum, și mi-au răspuns că un vierme acolo nu este important. Păi dacă ne batem joc de consumator și omorâm și mai omorâm și producătorul autohton, asta este foarte grav. Eu am avut discuții mari pe această temă, cu viermii, și până la aderare i-am blocat dar după aceea nu am mai putut pentru că este piața liberă dar veterinarii noștri unde sunt? De ce ne ascundem după deget și punem pe piață ce se aruncă în alte state?”.

Achim Irimescu este de parere ca intensificarea controalelor efectuate de ANSVSA poate fi o solutie pentru a impiedica invadarea pietei din tara noastra cu produse vechi, de proasta calitate.

viermi intestinali la pesti

Rosiile cu pesticide au ajuns pe piata romaneasca
Proprietarii de terenuri agricole vor fi obligati sa cotizeze la fondul mutual

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit