Home / Stiri / Ministrul Agriculturii se va intalni cu reprezentantii fermierilor

Ministrul Agriculturii se va intalni cu reprezentantii fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin a cerut o intrevedere cu reprezentantii crescatorilor de animale pentru a discuta nemultumirile cu care se confrunta crescatorii de bovine si ovine din Romania. Aceasta intrevedere a fost solicitate de catre reprezentantii Asociatiilor crescatorilor de bovine si de ovine din Romania inca de saptamana trecuta printr-o scrisoare adresata Ministrului, Daniel Constantin. Pentu ca iar au fost ignoratii de guvernanti, fermierii afiliati federatiei Agrostar au hotarat sa protesteze in data de 2 aprilie in fata Guvernului.
Domnul Marcel Andrei, liderul Sindicatului Național al Crescătorilor de Oi și Capre, sustine ca aceasta intalnire nu va rezolva nimic pentru fermieri:” Luni, la ora 10, suntem chemați la Ministerul Agriculturii la o mediere. Ne vom prezenta, dar nu mai avem ce să negociem. Suntem mințiți și amânați din februarie.”
Si Ionică Nechifor, secretarul general a Federația Crescătorilor de Ovine, Romovis, este de parere ca reprezentantii ministerului vor incerca doar sa ii amageasca cu promisiuni pe fermieri fara a reusi sa rezolve cu adevarat problemele crescatorilor de animale: “Noi nu am fost până acum amăgiți așa de funcționarii din Minister. Nu înțelegem ce se întâmplă? Dacă am făcut propuneri legate de schemele de plată și nu le-au convenit celor din Minister, ni s-a  răspuns că trebuie notificată Comisia Europeană și că nu se poate rezolva problema. Și dau un singur exemplu: sprijinul cuplat de producție pentru oi. Noi am propus să se acorde acest sprijin crescătorilor care au între 50 și 1.000 de capete. Nu putem,  trebuie să notificăm Bruxelles, ni s-a  spus. Și tot ei, cei din Minister, au notificat Comisia să fie acordat sprijinul cuplat fermierilor care au între 150 și 600 de capete. În felul acesta, vor fi ajutați mai puțini fermieri.”
Reprezentantii crescatorilor de animale si-au confirmat prezenta la aceasta mediere, insa sunt de parere ca nu vor fi luate masuri intr-un timp atat de scurt incat sa fie impiedicat protestul programat joi 2 aprilie.

Ministerul Agriculturii aloca fonduri pentru promovarea vinurilor romanesti
Phil Hogan, sustine eliminarea cotelor de lapte

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit