Home / Stiri / Noul PNDR aduce si interdictii. Iata ce recomanda AFIR sa evitati

Noul PNDR aduce si interdictii. Iata ce recomanda AFIR sa evitati

Analiza AFIR cu privire la PNDR a scos la iveala, numeroase metode a unor fermieri care nu sunt eligibili pentru a beneficia de platile PNDR, de a crea avantaje artificiale in vederea obtinerii de finantare.  Noul  Program National de Dezvoltare Rurala prevede sanctiuni pentru fermierii care vor recurge la astfel de practici, prin interdictia de a accesa fonduri pentru o perioada de pana la doi ani.
Regulile de finantare pentu nou PNDR sunt mai aspre, dosarele sunt mai bine analizate iar proiectele depuse pentru finantare sunt mai atent verificate.  AFIR a recomandat fermierilor sa depuna actele si proiectele, documentele sa fie adevarate, datele de asemenea, sa nu se ofere informatii eronate, deoarece orice neregula ce va fi descoperita va duce la respingere accestuia, si chiar la rezilierea contracului de finantare, care va aduce si o sanciune suplimentara de interzicere pentru doi ani a accesării fondurilor europene.
Iata ce nereguli a descoperit AFIR in analiza dosarelor si ce recomanda fermierilor sa evite, pentru a beneficia in continuare de finantare europeana:
– beneficiarul adevarat este in dificultate economica,  si pentru ca nu este eligibil creaza o noua entitate care sa se încadrează la categoria impusă de regulamente.
-solicitantul doreste finantare pentru un proiect mai mare decat poate rambursa, spre exeemplu: conform regulii de minimis care impune un plafon de maxim 200.000 euro în 3 ani fiscal, astfel acesta imparet proiectul in mai multe proiecte, pe care direct sau indirect le coordoneaza, si de pe urma carora va avea beneficii.
-solicitantul cere creerea mai multor locuri de munca decat este necesar.
– fermierul solicita finantarea unor surse de energie regenerabila,  nejustificate,  din punct de vedere a costurilor.
– solicitantul adevarat cere finantare prin intermedul unei terte persoane sau societati comerciale, in vederea de obtinere a unui punctaj maxim pentru proiect.
-un solicitant doreste finantarea unui proiect, pentru unul pentru care deja primeste finantare, si va crea o noua entitate, care aparent depune cerere de finantare pentru un proiect nou.

Crescatorii de pasari pot intra in posesia adeverintelor pe Masura 215
Romania exporta miere catre Germania si Spania

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit