Home / Stiri / Numarul fabricilor de lapte in scadere

Numarul fabricilor de lapte in scadere

Dorin Cojocaru, presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL), atrage atentia asupra numarului scazut de fabrici de lapte cu capital romanesc care mai functioneaza pe piata din tara noastra: „Din 400 si ceva de fabrici in industria laptelui care existau acum cinci ani au ramas tot mai putine. Cele cu capital romanesc sunt pe cale de disparitie. Cred ca nu vor mai trece multe luni pana cand vom avea numai 70. Cei care isi pierd locurile de munca in judetele sarace vor migra catre cele care stau mai bine la acest capitol, atat cat vor mai putea suporta Bucurestiul si Clujul”.

Acesta a discuta inca odata problema micilor fermieri si a subliniat ca producatorii de lapte  au mai multe sanse la negocierile cu autoritatile daca sunt mai bine organizati: “Exista un loc pentru toata lumea in piata. Secretul este sa isi gaseasca fiecare acel loc. Sunt de acord insa ca trebuie sa existe o interfata pentru lupta cu autoritatile. De aceea trebuie sa va uniti. Trebuie sa existe o forma de organizare care sa va reprezinte in cadrul dialogului social. Este mai greu atunci cand Guvernul nu stie ce este acela dialog social”.

Pentru 2016 presedintele APRIL Dorian Cojocaru estimeaza o noua scadere a pretului pentru lapte. Aceta a mai adaugat ca anul acesta va fi unul dificil si complex, mai ales pentru fermierii afecteti de embargoul rus.

producatori de lapte

Salamul de Sibiu este oficial produs de Indicatie Geografica Protejata (IGP)
Laurentiu Baciu, presedintele LAPAR, atrage atentia asupra suprafetelor agricole detinute de straini

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit