Home / Pomi fructiferi / Particularitati ale culturii de visin

Particularitati ale culturii de visin

Visinul este o specie pomicola ce trebuie cultivat in soluri cu fertilitate ridicata. Valorifica bine in terenurile nisipoase din sudul Olteniei, si nord-vestul Transilvaniei (daca este irigat). Poate fi cultivat fara problema pana la altitudinea de 750 m.

Visinul este unul dintre cei mai rezistenti pomi la ger, face fata pentru perioade scurte si temperaturilor de -30 de grade. Pragul biologic pentru umflarea mugurilor este de opt grade celsius.

Plantarea pomilor se face toamna, sau primavara, se efectueaza in randuri scurte situate perpendicular cu aleea de trafic. Se pot planta la distante de trei-patru metri intre randuri si doi- trei metri intre pomii din rand.

Pentru soiurile pitice de visin se recomanda, conducerea in tufa. Taierile de intretinere si fructificare se realizeaza in functie de soi; la soiurile cu fructificatie pe buchete  de mai, taierile sunt asemanatoare cu ale ciresului; pentru visinii pletosi se recomanda scurtarea periodica a semischeletului, taierea se aplica dupa recoltarea fructelor cand lastarii perferici depasesc lungimea de patruzeci de centimetri.

Cultura de visin are necesar ridicat de substante minerale de aceea se recomanda, fertilizarea cu azot, potasiu si kalium. In functie de conditiile meteo se aplica trei-patru udari pe an, in perioada de vegetatie si in perioada de toamna. Daca este nevoie se vor efectua tratamente de combatere a bolilor si daunatorilor.

Recoltarea fructelor de face manual sau mecanizat. Visinele obtinute trebuie pastrate la temperatura de cinci opt grade celsius.

Cultura caisului, soiuri de caisi
Uleiul de nuca, detinator de plantatie de nuci in Franta

About Natalia p

Check Also

Cum arata rapanul marului

Rapanul marului ( Venturia inaequalis) – descriere, combatere si tratamente

Rapanul marului sau Patarea cenusie (Venturia inaequalis), este una dintre cele mai frecvente micoze aparute …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit