Home / Stiri / Phil Hogan a vizitat ferma de crestere a poricinelor din judetul Arges

Phil Hogan a vizitat ferma de crestere a poricinelor din judetul Arges

Phil Hogan, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala se afla in perioada 12-13 martie in vizita oficiala in Romania. Cu ocazia aceasta va avea discutii cu Premierul Victor Ponta dar si cu Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin. Comisarul european s-a aflat ieri 12 martie in vizita la ferma de crestere a procinelor din judetul Arges, infiintata si dezvoltata cu bani europeni, in cadrul unei conferinte de presa a declarat ca: “Motivul pentru care am ales Romania ca prima tara dintre statele membre pentru aceasta prima vizita este pentru ca am vrut sa ii aduc un omagiu predecesorului meu, Dacian Ciolos, care a facut o treaba foarte buna in vremuri dificile, prin reforma Politicii Agricole Comune”..

Phil Hogan a fost placut impresionat de accesarea de fonduri europene, de catre Romania dar si de modul in care se desfasoara proiectul din Arges, precizand ca prin dezvoltarea fermei si a abatoarelor de procesare a carnii de porc complementare s-au creat si numeroase locuri de munca: „Este un proiect integrat fantastic care a reusit sa creeze peste 260 de locuri de munca in productie si procesare si reprezinta o investitie importanta pentru comunitatea rurala. Este imbucurator sa vad cum poate contribui Politica Agricola Comuna in aceasta zona in care ne aflam. Anul trecut, Romania a reusit sa fie mai mult un exportator decat un importator de produse agricole, iar agricultura si dezvoltarea rurala pot aduce o contributie mai mare la exporturile Romaniei dar si la crearea de noi locuri de munca”.

Comisarul pentru Agricultura a mai precizat ca impreuna cu Corina Cretu, comisar european, doresc sa valorifice fondurile europene disponibile in urmatorii ani pentru proiectele pe acest sector din Romania: „Aceasta zona dispune de 20 de miliarde de euro in urmatorii 7 ani prin programele noastre europene. Impreuna cu comisarul Cretu, cu Guvernul Romaniei, vom aborda integrat dezvoltarea satelor din UE si din Romania, fie ca vorbim de broadband sau de infrastructura rurala”.

Proiectele de investiţii ale beneficiarilor PNDR simplificate
Ministrul Agriculturii cere reducerea de TVA pentru lapte

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit