Home / Stiri / PNDR 2014-2020 sprijina proiectele de obtinere a energiei din resurse regenerabile

PNDR 2014-2020 sprijina proiectele de obtinere a energiei din resurse regenerabile

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Achim Irimescu a participat recent la  dezbaterea “Noi cai de obtinere a independentei energetice a Romaniei: biomasa”. Intalnirea desfasurata marti 8 martie 2016 la Cercul Militar National a avut ca tema principala incurajarea solutiilor alternative pentru obtinerea independentei energetice.

Ministrul Achim Irimescu a precizat ca sprijina dezvoltarea agriculturii si culturile energetice, conform cadrului legal conferit de Politica Agricola Comuna (PAC), si ca culturile de  plante energetice sunt eligibile la scheme de plati directe din fonduri europene, dar si la ajutorul national tranzitoriu finantat din bugetul national. Acesta a mentionat ca numarul cultivatorilor de plante energetice creste de la an la an: „Numărul cultivatorilor de plante energetice a crescut an de an. Astfel, conform bazei de date a APIA, în anul 2015 față de 2014 numărul acestora a crescut la 442 de la 320 în 2014, iar suprafața totală solicitată la plata în 2015 a fost de circa 5.000 ha. Ministerul Agriculturii vine în sprijinul investitorilor care îşi propun să activeze în producţia de biomasă prin măsurile din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020,care oferă posibilitatea finanțării investițiilor în producerea și utilizarea energiei din surse regenerabile. Acestea vor contribui la realizarea obiectivelor transversale legate de protecția mediului, de atenuarea efectelor schimbărilor climatice și de adaptare la acestea, dar și la creșterea numărului fermierilor care vor opta pentru culturile energetice”.

De pe site-ul madr pot fi aflate masurile din Planul Nationa de Dezvoltare Rurala  2014-2020 care sprijina proiectele de obtinere a energiei din resurse regenerabile.

biomasa, sursa de energie regenerabila

PNDR 2014-2020 - sub-masura 4.1a - „Investitii in exploatatii pomicole”
Terenurile cultivate cu lucerna vor fi subventionate

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit