Home / Stiri / PNDR 2014-2020 vine cu sume generoase pentru refacerea sistemelor de irigatii

PNDR 2014-2020 vine cu sume generoase pentru refacerea sistemelor de irigatii

PNDR 2014-2020 vine cu sume generoase pentru refacerea sistemelor de irigatii.
Noul PNDR 2014-2020 prevede 370 milioane euro pentru refacerea infrastructurii secundare de irigatii. Pentru refacerea infrastructurii principale Romania are nevoie de un miliard de euro, bani  pe care Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin spera sa ii primeasca de la Comisia Europeana prin intermediul Planului Juncker.
Ministrul Daniel Constantin a declarat cu ocazia vizitei comisarului european pentru Agricultura, Phill Hogan: „Printre primele proiecte pe care le vom susține în fața Comisiei Europene este finanțarea prin planul Juncker cu un milliard euro a infrastructurii principale de irigații. Dacă vom reuși, vom afla undeva în septembrie sau octombrie”.
Planul Junker, a fost initiat de Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, si prevede constituirea unui Fond European pentru Investiții Strategice (EFSI), in colaborare cu Banca Europeana pentru Investitii, prin care sa obtina finantare proiectele de relansare economica.  Valoarea sumei alocate pentru  acest plan se ridica la 315 miliarede euro.  Tara noastra a inregistrat  aproximativ 2.000 de proiecte pentru finantare.  Alte proiecte importante inscrise sunt: instalarea unui cablu submarin de fibră optică în Portugalia, Insulele Canare și Brazilia; modernizarea spitalelor din Valonia; construirea unui nou terminal in aeroportul din Frankfurt.

Conferinta Internationala Meat & Milk se va desfasura la Brasov in iunie
Obtinerea culturior de ceapa din arpagic

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit