Home / Diverse / Prepararea solutiilor pentru stropit

Prepararea solutiilor pentru stropit

Pompa de stropit cilindrica din plastic capacitate 5 litriDotarea tehnica necesara pregatirii solutiei pentru stropit este restransa si se compune din:

1. ustensile de masurat (cantare pentru materiale sub forma de pulbere, cilindrii gradati pentru lichide, pompite de unica folosinta)

si

2 .vase pentru amestec

Pentru largirea spectrului de actiune al substantei utile se pot amesteca mai multe substante, dar nu mai mult de doua sau trei substante. Inainte de folosire, identificati substanta activa pe care o contine produsul. S-ar putea ca denumirea comerciala a produsului fitosanitar sa fie diferita iar substanta activa sa fie aceasi sau poate fi diferita dar sa faca parte din aceasi grupa. Pe plante se vor aplica numai solutiile in concentratie admisa, pentru protectia plantei si a mediului.

Ce se intampla cu solutia ramasa dupa aplicarea tratamentului la plante?

  1. Odata substanta preparata in cantitate mica se poate doza in orice proportie, in functie de planta, de daunator sau agentul patogen, deoarece reactiile la produsele de combatere pot fi diferite de la o specie la alta.
  2. Daca substantele folosite la amestec au aceasi substanta utila nu este recomandabil amestecul.
  3. Substantele ce compun solutia de stropit se pregatesc separat cu cantitati mici de apa. Cele sub forma de pulbere trebuie sa fie lipsite de impuritati pentru ca sa nu infunde duzele aparatului de stropit.

In cazul insectofungicidelor solutia se dilueaza cu o cantitate de apa de trei ori mai mare decat cantitatea folosita la prepararea solutiei, si se imprastie pe terenul tratat.

Metode eficiente de combatere a manei
Fonduri pentru agricultura ecologica

About Cristiana

Check Also

TOMATE-simptome de carente si excese pe tulpina

• CARENTA DE AZOT: – tulpini scurte si subtiri EXCES DE AZOT: – ingrosarea tulpinii, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit