Home / Utilaje agricole / Presa de balotat cu camera fixa

Presa de balotat cu camera fixa

Presele de balotat sunt echipamente agricole care sunt utilizate pentru crearea de baloti din paie, fan, iarba sau alte leguminoase. Prin procesul de ondulare a tulpinilor fanul capata un gust mai bun si isi pastreaza proprietatile nutritive pentru o perioada mai lunga. Majoritatea nutreturilor destinate pentru hrana animalelor sunt pastrate in baloti.

Alegera preselor de balotat se face in functie de necesitati, in functie de materialul recoltat si in functie de tractorul din dotare. Producatorii si distribuitorii de utilaje agricole vin cu numeroase oferte de prese pentru baloti rotunzi si pentu baloti paralelipipedici.

Specialistii de produse a IPSO Agricultura, recomanda atentie sporita la alegera tipului de presa de balotat. Acestia recomanda presa de balotat cilindrica cu camera fixa  pentru material mai umed, pentru semisiloz si semifan (precum paiele si culturile fragile- lucerna). Inginerii recomanda pentru situatiile in care procesul de balotat se efectueaza foarte rapid, iar materialul nu este perfect uscat presele cu cameră fixă pentru că interiorul rămâne moale, iar exteriorul dur, iar acest lucru asigură o circulaţie a aerului din interior către exterior, care in timp permite uscarea materialului balotat.

Cu privire la presele de balotat marca John Deere, cu camera fixa acestia lauda calitatile utilajelor din seriile 800 si 900: “Presele au o viteză de lucru de 8-12 km/h. Sunt maşini simple, uşor de transportat, de reglat şi adaptat pentru orice model de tractor. Presele de balotat cu cameră variabilă din seria 800 sunt rapide, de mare capacitate, însă nu pot concura cu noile prese din seria 900, campioană în ceea ce priveşte viteza de lucru.”

Utilaje agricole. Semanatoare de paioase Horsch DUODRILL TIGER / JOKER/ PRONTO D
Balotiere si infoliatoare McHale

About Natalia p

Check Also

Masini de imprastiat gunoi de grajd Strautmann BE

Caracteristica principala a masinii de imprastiat gunoi Strautmann este perfectiunea pana la ultimul detaliu. Anii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *