Home / Stiri / Preturile pentru carnea de miel se mentin constante in Saptamana Patimilor

Preturile pentru carnea de miel se mentin constante in Saptamana Patimilor

Vicepresedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine “Dacia” Hunedoara, Ioan Stoicoi, a declarat marti ca se preconizeaza sacrificarea a 40.000 in centrele autorizate din judetul Hunedoara: „Apreciez că în preajma Paştilor vor fi sacrificaţi circa 30.000-40.000 de miei în judeţul Hunedoara. Preţul la carnea de miel în carcasă este 25 de lei kilogramul. În viu, preţul unui miel va fi calculat la 11 lei pe kilogram”.
Potrivit declaratiilor facute de domnul Stoicoi, ciobanii sunt dispusi sa negocieze pretul pe kilogram pentru carne, intrucat consumul de miel nu mai are cautare:  „Cheltuielile sunt mari, iar carnea de miel nu mai trece aşa cum se întâmpla o dată. Şi ciobanii sunt din ce în ce mai puţini”.
Acesta a mai anuntat ca in Judetul Hunedoara cetatenii isi pot procura carne de  miel din cele sapte centre autorizate de Direcţia Sanitar Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). De asemenea doritori pot efectua teste pentru carne la medici veterinari care sunt in centrele de sacrificare si vanzare.
Marian Dumitru, directorul DSVSA Buzău, estimeaza ca in centrele autorizate din judet vor fi sacrificati in aceasta saptamana aproximativ 70.000 de miei si iezi. Potrivit celor declarate de acesta pretul pentru carnea de miel va fi ca si anul trecut, aproximativ 12 lei pentru kg de miel viu si 22-25 lei pentru kg de carcasa: “Mielul în viu se vinde cu circa 12 lei kilogramul, iar carcasa între 22 şi 25 de lei kilogramul”.

Crescatorilor de bovine nu sunt de acord cu reducerea TVA-ului
Bolile capsunului, prevenire si combatere

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit