Home / Stiri / Producatorii de carne cer TVA de 9% din iunie

Producatorii de carne cer TVA de 9% din iunie

Producatorii de carne din Romania au trimis inca o scrisoare deschisa Premierului Victor Ponta in care argumenteza cererea de scadere a TVA-ului pentru produsele din carne. Acestia doresc ca masura de reducere a taxei sa fie aplicata cat mai repede.  Producatorii sustin in scrisoare ca singura metoda de relansare a acestui sector economic este scaderea pretului pentru carne prin reducerea taxelor.  Ei sustin ca masura este benefica, va duce la cresterea consumului si la reducerea evaziunii.
Marii producatori sunt de acord ca masura de reducere a TVA  pentru produse alimentare de baza, propusa de Guvernul Romaniei este cea mai buna solutie pentu cresterea consumului dar sunt de parere ca aceasta diminuare trebuie aplicata cat mai repede, nu din 2016 cum a propus initial Cabinetul Ponta.
Scrisoarea deschisa trimisa Ministrului Victor Ponta a fost semnata de reprezentantii Asociatiei Romane a Carnii, ai Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania si Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania. Acestia anunta ca:„saluta decizia Guvernului Romaniei de introducere in noul Cod Fiscal a cotei de TVA de 9% pentru alimentele de baza, inclusiv pentru carne si preparate din carne. Din nefericire, reducerea TVA de la 24% la 20% in cursul anului 2015 si aplicarea cotei de 9% la carne si preparate din carne incepand cu 1 ianuarie 2016, nu va rezolva problemele stringente cu care se confrunta companiile din aceste domenii de activitate si anume reducerea evaziunii fiscale si relansarea economica a industriei producatoare de carne si preparate din carne”.

Ministrul Agriculturii e de parere ca evaziunea va fi redusa la minim
Vaccinarea animalelor impotriva bolii limbii albastre, singura metoda de eradicare a virusului

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit