Home / Stiri / Produse ecologice expuse la “Târgul de Florii”

Produse ecologice expuse la “Târgul de Florii”

In perioada 3-5 aprilie Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va gazdui in curtea institutiei “Targul de Florii”. Evenimentul este organizat in parteneriat cu Asociația „Produs de Cluj”, iar vizitatorii pot alege din numeroasele produse de calitate precum cele din carne, murături, zacuscă, realizate de producători din zona Clujului, Argeșului , Brașovului , Covasnei, Oltului, Maramureșului și București, care vor expune produse ecologice certificate și tradiționale atestate.
La targ vor fi prezenti si producatorii locali cu gustari autentice românești: siropuri, gemuri naturale, ciocolată de casă și prăjituri de casă.
Reprezentantii Ministerului ne asigura ca la “Targul de Florii” vom gasi uleiuri naturale, obţinute prin presarea la rece a semintelor si vinuri de calitate cu Origine Controlată și „Indicație geografică”, din soiuri tradiționale românești, recunoscute la nivel național și internațional, din dealurile Transilvaniei. Vizitatorii vor fi intampinati de mestesugarii imbracati in haine traditionale romanesti, de la care vor putea achizitiona papusi artizanale dar si alte obiecte cu specific pentru sarbatorile Pascale. Mestesugarii vor avea ocazia sa prezinte costume populare, sculpturi în lemn, pielărie sau sticlă, precum și renumitele papusi imbracate in costume traditionale cu motive florale specific Transilvaniei.
Pe parcursul celor trei zile cei ce doresc sa participe la “Targul de Florii” se vor bucura de spectacole folclorice, si vor cunoaste obiceiurile ce se tineau in perioada Pastelui in zonele: Cluj, Maramures si Bihor. Vor fi prezenti si artisti de muzica populara indragiti pentru a prezenta scurte recitaluri folclorice. La eveniment si-au anuntat prezenta Maria Golban Șomlea și Marius Ciprian Pop.

Agricultura din Romania: productie mare si profit minim
Capsunul romanesc

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit