Home / Stiri / Proiectele de investiţii ale beneficiarilor PNDR simplificate

Proiectele de investiţii ale beneficiarilor PNDR simplificate

Cei ce beneficiaza de fonduri europene acordate pentru agricultura vor putea sa faca achizitii si on-line direct de pe pagina web a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Inceperea acestui demers a fost anuntata de catre reprezentantii AFIR printr-un comunicat de presa. Conform Agentiei pentru Finantare, procedura de achizitii online este aplicabila incepand cu aceasta saptamana, indiferent de contractul de finantare. Pe parcursul demararii procesului de achizitii vor fi complectate si modificate, dupa caz, contractele de finantare ale beneficiarilor.

David Eugen Popescu, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a declarat ca : „Acest demers a fost realizat de către AFIR pentru a simplifica implementarea proiectelor de investiţii ale beneficiarilor Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Considerăm că este o etapă deosebit de importantă privind simplificarea şi transparentizarea procesului de achiziţii, fiind în acelaşi timp unul dintre angajamentele importante asumate de AFIR în relaţia cu Comisia Europeană şi cu beneficiarii Programului. Acest demers reprezintă o premieră în procesul de implementare a fondurilor europene acordate pentru agricultură”.

Prin aceasta procedura de achizitii sunt stabilite si verificate modul de derulare a contractelor de servicii, bunuri cu sau fără montaj şi de execuţie pentru lucrări (construcţii, montaj) în cadrul proiectelor finanţate prin PNDR, dupa cum precizeaza AFIR in comunicatul de presa: „Beneficiarul privat va publica pe site-ul AFIR invitaţia de participare şi dosarul cererii de oferte în format electronic. De asemenea, ofertanţii vor parcurge procedura de înregistrare pe pagina de internet a Agenţiei şi, ulterior, vor depune on-line ofertele pentru respectiva procedură de achiziţie. Numărul minim al ofertelor conforme primite s-a redus la două, de la trei cât era stabilit prin procedura anterioară”.

Romania are nevoie de un miliard de euro pentru refacerea retelelor de irigatii
Phil Hogan a vizitat ferma de crestere a poricinelor din judetul Arges

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit