Home / Cresterea pasarilor / Rase de curci ameliorate

Rase de curci ameliorate

Spre deosebire da alte pasari de curte, curcile nu prezinta un numar mare de rase si variatii. Diferentele dintre rase constau in greutatea corporala, culoarea penajului, productia de oua si carne, calitatea si gustul carnii.
In tara noastra Asociatia Pasarilor recunoaste opt rase de curcani: Bronze, Narragansett, White Holland, Black Spanish, Blue Slate, Bourbon Red, Beltsville Small si Royal Palm.

RASA DE CURCI BRONZATA AMELIORATA
Pasarile au capul de marime mijlocie, cioc curbat si mai deschis la culoare inspre varf. Pieptul este larg si proeminent in fata cu abdomen slab dezvoltat. Penajul este de culoare bronzata, in regiunea pieptului si a gatului penele au reflexe negru cenusiu lucioase, iar pe spinare sunt negru-cenusiu cu reflexe violete.  Greutatea corporala a femelelor este de 8-10 kg, iar a masculilor 15-17 kg, in multe cazuri acestia pot atinge 22kg. Curcile produc aproximativ 60-75 de oua pe an cu greutatea medie de 80-90 grame.

RASA ALBA DE OLANDA
Este o rasa crescuta in Olanda inca din secolul  XVII. Pasarile au capul mediu, cu cioc curbat de culoare alb-galbui. Margelele si salbele sunt putin dezvoltate, penajul este alb. Pasarile tinere se dezvolta mai repede comparativ cu cele din rasa bronzata ameliorata. Masculii ajung la 10-12 kg, mai rar la 15 kg iar femelele au greutatea corporala de 7-8 kg.

RASA ALBA DE BELTSVILLE
Este o rasa formata un USA, pentru productia de oua. Exemplarele sunt mai mici fata de cele din rasa alba de Olanda.  Pasarile sunt micute si compacte, lungimea pieptului ajunge la 10-11 cm. Dimorfismul sexual este foarte accentuat la pasarile din aceasta rasa. Maculii au greutatea coporala de aproximativ 9 kg iar femelele 5 kg.

Hranirea puicutelor si a cocosilor tineri
Gaini rasa Isa Brown

About Natalia p

Check Also

Hrana ideala pentru animale: furaje concentrate vegetale, furaje de volum

Pentru o dezvoltare armonioasa a animalelor crescuta la ferma sau pe langa casa, este bine …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit