Home / Stiri / Romania a fost prezenta la Forumul International cu tema „Agricultura si schimbarile climatice”

Romania a fost prezenta la Forumul International cu tema „Agricultura si schimbarile climatice”

In perioada 20-21 februarie s-a desfasurat a 52-a editie a Salonului Internaţional pentru Agricultura, la Paris, Franta. La acest eveniment a participat si delegatia Romaniei condusa de Daniel Dumitru Botanoiu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Cu prilejul acestui eveniment s-a organizat si Forumul International cu tema „Agricultura si schimbarile climatice”, la care au participat optzeci si cinci de state, aici s-au discutat problemele legate de modificarile climatice si influentele acestora asupra mediului agricol. Au fost facute schimburi de opinii cu privire la efectele emisiilor gazelor de sera, si au fost dezbatute oportuniti pentu o agricultura competitiva.

Printre oficialii care au perticipat la eveniment s-au numarat presedintele Republicii Franceze, Francois Hollande, ministrul francez al Afacerilor Externe şi Dezvoltarii Internaţionale, Laurent Fabius, directorul general al FAO, José Graziano da Silva, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor Exploatatiilor Agricole, Xavier Beulin.

Delegatia Romaniei a fost reprezentata de secretarul de stat, Daniel Dumitru Botanoiu, din aceasta a mai facut parte si Alina Hetrea, director de cabinet a secretarului de stat.

In discursul sau domnul Botanoiu a precizat ca agricultorii trebuie sa se orienteze si sa practice o agricultura durabila: “Sectorul agricol trebuie sa identifice solutii de adaptare, la niveluri diferite, pornind de la optiuni tehnologice pana la imbunatatirea practicilor de gestionare a fermelor, dar si a politicilor si strategiilor din domeniu. Producatorii agricoli asigura utilizarea durabila a resurselor de apa, atat prin practici agricole adecvate, cat si prin introducerea in cultura a unor specii sau varietati de plante adaptate noilor conditii meteorologice, cum sunt cele rezistente la caldura si seceta, sau prin impadurirea unor suprafete de teren agricol pentru reducerea efectelor inundatiilor sau a vantului puternic”

Salonul International de Agricultura este un eveniment ce se desfasoara anual, si  reuneste peste 1.000 de expozanti din intreaga lume. Organizatorii au afirmat ca anul acesta evenimentul a avut peste 700.000 de vizitatori.

Producatorii din Judetul Harghita, tot mai interesati de cultivarea arbustilor fructiferi
A fost adoptata “Legea Copa-Cogeca”

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit