Home / Stiri / Romania a participat la Saptamana Verde de la Berlin

Romania a participat la Saptamana Verde de la Berlin

In perioada 16-25 ianuarie 2015, Romania afost invitata, si a participat la targul international “Saptamana Verde” (Grune Woche), care s-a desfasurat la Berlin, Germania. Tara noastra a dispus de un spatiu de prezentare a produelor agroalimentare de 327 metrii patrati. In acest perimetru, Romania a prezentat potentialul din sectorul agricol. Printre produsele expuse au avut loc de cinste branzeturile, proodusele preparate din carne, vinurile si palinca treditionale. Nu au lipsit, nici uleiurile, gemurile, zacusca sau produsele din patiserie care sunt facute dupa vechile retete specific romanesti. Cei care au inaugurat standul de prezentare a produselor agroalimentare romanesti au fost Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Daniel Constantin impreuna cu Daniel Dumitru Botaniu, secretar de stat in cadrul MADR.
Tot cu prilejul vizitei la Berlin, Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii a participat la intatlnirea cu reprezentantii unui important lant de hypermarketuri din Germania, pentru a discuta facilizarea producatorilor romani in magazinele de pe piata germana. Aceste intalniri ale delegariei romane din cadrul Ministerului fac parte dintr-o serie de masuri luate de Minister pentru a stimula relatiile dntre producatorii din tara noastra si marile lanturi de magazine.
In cadrul expozitiei internationale “Sapatamana Verde” s-a organizat si Summitul ministrilor Agriculturii, europeni, intrunire ce a ajuns deja la a saptea editie. Tema Summitului din acest an a fost ”Cresterea cererii pentru alimente, materii prime si energie: oportunitati pentru agricultura, provocari pentru securitatea alimentara”. In cadrul summitului s-au propus masuri ce ar trebui luate in conditiile cresterii semnificative a populatiei europene  si bineinteles s-au propus masuri in vederea promovarii si practicarii unei agriculturi durabile si prietenoase cu mediul inconjurator. Temele prinicipala de discutie ale ministrilor din  agricultura au fost cresterea potentialului agricol in conditiile scaderii resurselor naturale, impactul negative al schimbarilor climatice, dezastele naturale si efectul acestora supra agriculturii, precum si probleme legate de fertilitatea solului.

Necesitatea asocierii producatorilor agricoli pentru eficentizarea productiei
Romania a exportat produse agroalimentare in valoare de 5 miliarde de euro in 2014

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit