Home / Stiri / Romania exporta porumb bio catre SUA

Romania exporta porumb bio catre SUA

Ultimele studii Bloomberg, au aratat ca SUA au importat in ultimul an de 20 de ori mai mult porumb din Romania, decat in anii trecuti. Acest lucru se explica prin cererea tot mai mare de pe piata americana de produse bio, in conditiile in care fermierii americani cultiva aproape in exclusivitate porumb si soia modificate genetic.
Porumbul si soia importate sunt utilizate pentru a hranii animalele, care astfel capata statutul de animale bio. Normele Departamentului american pentru Agricultura, prevad ca animalele crescuta in ferme bio sa fie hranite doar cu alimente nemodificate genetic.
Aceste norme au facut ca fermierii de peste ocean sa se orienteze catre importurile de porumb si soia din statele Uniunii Europene, unde este  interzisa cu desavarsire cultivarea de plante modificate genetic. De pe urma acestor reguli are de profitat si tara noastra, care a ajuns sa exporte in ultimul an de douazeci de ori mai mult porumb catre americani. Potrivit datelor Bloomberg, in anul 2013 Romania exporta catre SUA porumb in valoare de 545.000 de dolari,  iar in 2014 valoarea exporturilor a ajuns la 11,6 milioane de dolari.
Previziunile sunt favorabile pentru noi, in conditiile in care americanii sunt cei mai mari consumatori de produse bio ai planetei si cei mai mici producatori.

Lucrarile de semanat sunt intarziate din cauza ploilor abundente
Beneficii ale consumului de stevia romaneasca

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit