Romania participa la Expo Milano 2015

Comisarul general al Romaniei pentru expozitia de la Milano, Expo Milano 2015, Georgian Ghervaisa a declarat ca pavilionul tarii noastre va fi sturcturat pe doua niveluri, si ca va avea ca tema principala satul traditional din Delta Dunarii.

Domnul Georgian Ghervaise a mai spus: “Mesajul cheie pe care dorim să-l transmitem în timpul participării noastre este acela de trai în armonie cu natura care este în strânsă legătură cu tematica generală a expoziției. Pavilionul României va reprezenta o interpretare actuală a satului tradițional care se află în Delta Dunării, la care vizitatorii sunt invitați să descopere bogăția culturii, resursele sale naturale, precum și soluțiile care promovează dezvoltarea sustenabilă a țării”

Din spusele acestuia am aflat ca pavilionul Romaniei va fi strucuat pe doua nivele, parterul,unde vizitatorii vor descoperi bogatiile naturale ale tarii noastre si etajul, unde vor putea fi admirate o casa traditionala romaneasca din delta: “Edificiul va fi structurat pe două niveluri, respectiv parterul, cu o interpretare modernă a bogățiilor și varietăților resurselor românești. Primul etaj este dedicat tradiției și este reprezentat de o casă tradițională românească construită din lemn și sticlă, având acoperișul din stuf. Înăuntru va fi un restaurant înconjurat de o grădină pe care vom încerca să o ținem vie pe toată durata expoziției. Una dintre cele mai apreciate bogății a țării este biodiversitatea”

Acest eveniment se va derula pe o perioada de sase luni, respective 1 mai- 1 octombrie 2015, are ca tema Hranirea planetei si energie pentru viata, si vor participa 140 de tari. La eveniment organizatorii estimeaza participarea unui numar de peste 20 de milioane de vizitatori. Din informatiile oferite pe pagina de web a MAE am aflat ca tara noastra si-a anuntat prezenta la acest eveniment inca din anul 2015. Proiectul de buget facut de MAE pentru participarea Romaniei la “Expo Milano 2015”, se ridica la 3.5 milioane de euro.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *