Home / Legume / Rosii lunguiete, proprietati, avantaje, seminte

Rosii lunguiete, proprietati, avantaje, seminte

Rosiile sunt cele mai cultivate si cele mai consumate legume din lume. Exista aproximativ 10000 de soiuri de rosii de diferite  forme, culori si marimi. Sunt cultivate rosii cât o cireasa sau roşii mari, cărnoase; roşii lunguieţe sau rotunde; portocalii, roz,galben, roşu aprins sau închis, şi chiar mov spre negru.  Au in compozitie peste 90 % apa, vitamina A, potasiu, vitamina C, tiamina, acid folic, vitamina K, vitamina B6, niacina, magneziu, fosfor, cupru, vitamina B1, vitamina B2, fier, vitamina B3, vitamina B5.

Rosiile lunguiete sunt cultivate pentru ca au importanta economica deosebita, sunt usor de valorificat si sunt rezistente la transport si depozitare.

Seminetele de rosii lunguiete SCATOLONE, sunt foarte productive. Plantele sunt viguroase, fructele au dimensiuni de 11-13 cm lungime, sunt complete si grele. Trec de la culoarea verde inchis la rosu aprins. Se pastreaza bine si rezista foarte bine la transport. Fructele SCATOLONE sunt destinate pentu consum in stare  proaspete sau conservate.

Tomatele lunguiete Caspar F1, sunt special adaptate pentru cultura din camp.  Sunt destinate industraializarii si consumului in stare proaspata. Sunt tomate ce se cultiva timpuriu si au perioada de vegetatie este de 110-115 zile. Fructele sunt lunguiete, ai au 10 cm lungime si diametru de 4 cm. Greutatea fructelor se incadreaza intre 90-120 grame. Fructele au maturizare uniforma. Hibridul Caspar F1, este rezistent la boli Verticillium dahilae si Fusarium oxysporum f.sp.lycopersicii.

Soiuri de cartofi productive si nutritive
Cultura intensiva de fasole verde

About Natalia p

Check Also

ceapa

Ceapa, proprietati, beneficii, mod de utilizare, contraindicatii

Ceapa (Allium cepa) este o planta erbacee, bienala, cultivata, originara din Asia Centrala. Este una …

One comment

  1. cum cumparam seminte si care este pretul la tomatele SCATOLONE va multumesc SA VA MEARGA BINE BINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit