Home / Stiri / Rosiile cu pesticide au ajuns pe piata romaneasca

Rosiile cu pesticide au ajuns pe piata romaneasca

Ministrul Agriculturii a cerut intensificarea controalelor!

Achim Irimescu, Ministrul Agriculturii a cerut ieri 25 februarie, intensificarea controalelor la legumele provenite din import. Masura a fost ceruta de ministru dupa ce la un control de rutina s-au depistat peste 20 de  tone de rosii, ce aveau o concentratie de pesticide peste limita admisa.

Ministrul a declarat: “Controalele se intensifică. După cum ştiţi, a fost descoperit un transport din Iordania de 20.000 de kilograme de roşii cu pesticide peste nivel. Acestea au fost trimise pentru distrugere şi s-au retras o sută şi ceva de kilograme care au ajuns pe piaţă. De acum încolo, vom controla şi mai mult produsele care provin din statul respectiv pentru a evita un alt caz similar”.

De la inceputul anului inspectorii ANSVSA, au efectuat peste 1400 de controale, la transporturile de legume si fructe provenite din import, la peste 500 de probe s-a descoperit reziduu de pestcide, in limita admisa agreata.

Ministrul Agriculturii considera ca pesticidele sunt un rau necesa: “Eu continui să afirm că produsele aflate în comerţ sunt de bună calitate. E adevărat că de multe ori se încearcă incriminarea pesticidelor. Pesticidele sunt un rău necesar. La un moment dat, s-a făcut o analiză la nivelul Bruxelles-ului referitor la pesticide şi s-a spus că, dacă s-ar renunţa la pesticide, cel puţin 40% din producţia mondială ar dispărea. Trebuie să înţelegem că sunt un rău necesar, dar e adevărat că Uniunea Europeană a stabilit standarde clare ”.

rosii cu reziduu de pesticide

Produsele lactate infestate cu bactaria E.coli au fost retrase din magazinele Profi
Ministrul Agriculturii este intrigat de modul in care se fac controalele la vama!

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit