Home / Legume / Rubarba (Rheum rhabarbarum)

Rubarba (Rheum rhabarbarum)

Rubarba este o planta  utilizata in medicina alternativa chineza inca din antichitate. Potrivit datelor istorice in 2700 I.Hr. era folosita pentru purificarea organismui. A devenit celebra in intreaga lume din SUA pana in Franta si UK. Gemurile si dulceturile din aceasta planta sunt foarte cautate si costisitoare.
De al rubarba sunt utilizate tulpinile cu gust dulceag-acrisor, care au continut redus de sare, continut minim de grasimi saturate si colesterol. Sunt foarte bogat in magneziu, calciu, fosfor, potasiu, sare, zinc, seleniu, fier, omega 6, vitamine ( A, C, E) si betacaroten. Cu cat tulpinile sunt mai rosii cu atat sunt mai dulci si mai bogate in vitamine.
In  Romania rubarba este preferata de gospodine pentru a obtine gemuri, jeleuri, marmelade, placinte, mancaruri, sosuri. Este apreciata si in industria naturista, intra in compozitia a numeroase sortimente de ceaiuri si suplimente alimentare. Este element principal in compozitia a unor parfumuri lotiuni de corp, spary-uri, odorizante.
Tulpinile rosii de rubarba au continut ridicat de vitamina A si vitamina C, au un puternic efect antioxidant, si asigura sanatatea pielii si a celulelor. Au efect imunostimulator asupra organismului si sprijina metabolismul. Consumul acestei plante este indicat femeilor insarcinate. Este un aliment indicat celor ce doresc sa scape de kilogramele in plus, dar si celor care doresc o cura de detoxifiere, pentru inlaturarea colesterolului rau. Ajuta la arderea grasimilor din corp.

Recunoasterea si combaterea bolilor la tomate
Boli la ceapa

About Natalia p

Check Also

ceapa

Ceapa, proprietati, beneficii, mod de utilizare, contraindicatii

Ceapa (Allium cepa) este o planta erbacee, bienala, cultivata, originara din Asia Centrala. Este una …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit