Home / Stiri / Saptamana acesata se vor efectua platile pentru ovine si bovine

Saptamana acesata se vor efectua platile pentru ovine si bovine

Claudiu Frânc, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania a anuntat ca a avut o intrunire cu Ministrul Agriculturii Daniel Constantin. Acesat a promis reprezentantilor crescatorilor de animale ca vor fi deblocate  platile pentru sectorul zootehnic: “Ieri (23 martie) am avut o discuţuie cu Daniel Constatin şi ni s-a spus în felul următor: pentru ovine se va începe plata de joi, iar APIA s-a angajat că până miercuri (25 martie) va da efectivul eligibil şi la bovine, urmând ca cel târziu de vineri sau de luni să înceapă plata şi la bovine”.
Presedintele federatiei spera ca de aceasta data reprezentantii Ministerului se vor tine de cuvant, si vor efectua platile deoarece fermierii sunt in impas financiar: “Dacă şi de data asta ne mint, vor avea o mare problemă, pentru că oamenii nu mai au răbdare. Oamenii au spus clar, mai aşteptăm o dată, dar dacă de săptămâna viitoare, luni, marţi, nu încep plăţile, va fi o problemă mare. Iară suntem lăsaţi ultimii pentru că APIA nu şi-a făcut treaba? Au fost multe lucruri pe care le-am înţeles. Au avut destul timp să rezolve toate problemele. (…) 90% din judeţe şi-au făcut treaba, dar sunt judeţe, din Moldova şi din sud, care nu şi-au făcut treaba. Cei de acolo să plece acasă”.
Presedintele Federatiei Oierilor de Munte, Eugen Gontea, este insa mai sceptic, si este de parere ca banii nu au cum sa ajunga asa de repede in conturile fermierilor, chiar daca cei de la APIA vor efectua platile in cursul acestei saptamani: „(… ) Traseul banilor prin trezorerie ar mai dura cel puțin 4 zile. Nu vedem noi banii ăia mai devreme de 10-12 zile”.

Ghidul solicitantului pentru masurile din Noul PNDR ii nemultumeste pe micii fermieri
Fermierii din Dabuleni sunt sfatuti sa cultive si cartofi dulci

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

One comment

  1. toti niste mincinosi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit