Home / Stiri / Sarbatoarea Mierii de la Blaj, un eveniment international

Sarbatoarea Mierii de la Blaj, un eveniment international

Si in acest an reprezentantii Primariei Blaj, impreuna cu Consiliul Judetean Alba si partenerii de la  Apidava au transformat orasul in capitala internationala a mierii de albina. “Sarbatoarea Mierii” desfasurata in 19-20 martie 2016, a reusit sa stranga mii de oameni din tara si de peste hotare care s-au bucurat de numeroase delicii apicole.

In cele doua zile participantii s-au bucurat de  manifestari artistice, concursurii pentru copii, tombole, spectacole pe tema mierii, ateliere de creatie si informare pentru copii si concursurile anuale traditionale  “Traditia in apicultura” si “Apicultorul Meserias”.

In sala de conferinta a municipiului Blaj s-au desfasurat conferinele specifice pentru apicultori ce au avut ca teme: „De ce dispar albinele din stup”, “Accesare fonduri apicultura”, “Cancerul si Apiterapia. Intre miracol si dezamagire”.  Cu aceasta ocazie s-au discutat si probelmele cu care se confrunta apicultorii si masurile care ar trebui luate pentru imbunatatirea acestui sector agricol.

La eveniment au participat numerosi apicultori dar si producatori de echipamente apicole. De la “Sarbatoarea Mierii” nu au lipsit: Apis Blaj- Echipamente Apicole, Lyson Poland, Carpo, Dulcofruct, Melatera, Apisrom, Huzar, CD Honey, Vlad& Alex, Apivita, Randox -Food Diagnostics, Gicu Trans, Fileomera Apiprodex, Apemar, Ecofruct, QSI, Asociatia APIS Tarnavele. Partenerii media si sponsorii ce au promovat evenimentul au fost: Primaria Alba Iulia, Rustiq Restaurant-Hotel, TVR Targu Mures, Euroferma, Radio Folclor, Apiardeal, TTM, Infoblaj, radioblaj, Radio Romania Antene Satelor.

sarbatoarea mierii blaj 2016

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura
Fermierii care cultiva soia vor beneficia de subventii generoase

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit