Home / Stiri / Secretatul de stat, George Turtoi, anunta ca Program Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime va demara in vara

Secretatul de stat, George Turtoi, anunta ca Program Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime va demara in vara

In prezent Comisia Europeana analizeaza proiectul noului Program Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime trimis de catre reprezentantii guvernului inca de la sfarsitul lunii aprilie. George Turtoi, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurala a declarat ca: „Programul a fost transmis oficial la Comisia Europeana in 20 aprilie si acum asteptam comentariile oficiale ca sa putem negocia cat mai repede si sa putem sa il lansam in vara. Vom avea doua modificari esentiale pe viitorul program pentru pescuit, iar primul se refera la verificarea proiectelor, care se va realiza in house, nu va mai fi externalizata. In acest sens s-a aprobat suplimentarea cu 30 de posturi la Autoritatea de Management pentru POP. Vrem sa cream structura de evaluare si sa angajam evaluatori. In al doilea rand, vom replica toate fluxurile si procedurile de lucru de la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale la AM-POP pentru ca este normal sa copiezi un lucru bun pe care il ai in sistem si care functioneaza”.
Secretarul s-a aratat dezamagit de rata de absortie a fondurilor din POP 2007-2013, dar si de lipsa de cofinantare a unor proiecte foarte bune: „Ne chinuim sa absorbim cat putem de mult pe POP 2007-2013, desi contractele au fost incheiate pe clauze proaste si nu ai cum sa mai faci minuni, cu toate ca noi am iesit cu o multime de instrumente financiare in sprijinul beneficiarilor. Acum am ajuns la o rata de absorbtie de 49%, dar exista un risc de dezangajare de fonduri. Este o mare problema lipsa cofinantarii. De miscat se misca si acest program, insa nu cred ca vom avea rezultate spectaculoase pe pescuit, poate pe viitorul program. POP functioneaza pe regulamentul fondurilor structurare si termenul de finalizare este 31 decembrie 2015, dar daca se va da facilitatea de prelungire de 6 luni, acest lucru va ajuta si acest program”.

Ministrul Agriculturii doreste centralizarea ANSVSA, ANPC si Agentia Fito-Sanitara
Deputatii PNL doresc hypermarketuri inchise duminica

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit