Home / Legume / Semanarea semintelor de pastarnac

Semanarea semintelor de pastarnac

Păstârnacul este o legumă care se cultivă pentru consumul de rădăcini, folosite drept condiment la prepararea mâncărurilor. Pe langa gustul aromat, aceasta planta este bogata in vitaminele B1, B2 si C.

Este o planta bienala, in primul an dezvoltandu-si partea comestibila si rozeta de frunze, iar in cel de-al doilea an, tulpina florifera.

 

Epoca de semanat:
Semanatul semintelor de pastarnac se face toamna sau primavara devreme.

 

Solul:
pH-ul optim: 6-6.8.
Pentru o dezvoltare optima, pastarnacul are nevoie de un substrat afanat, bine drenat si cu o fertilitate ridicata.

 

Lumina:
Pastarnacul este o planta iubitoare de lumina.

 

Umiditate:
In timpul germinatiei are nevoie de o umiditate ridicata (aproximativ 80%), insa ulterior se poate scadea pana la 60-70%.

 

Pregatirea terenului:
Incepe din toamna cu o aratura adanca (aproximativ 30 de cm) si se continua in primavara cu adaugarea ingrasamintelor organice si incorporarea acestora in sol.

 

Semanarea semintelor:
Se foloseste tehnica randurilor, cu urmatoarele masuratori:
adancimea de plantare: 1-2 cm
distanta intre randuri: 30-35 cm
distanta intre plante pe rand: 7-10 cm

Semintele se acopera cu sol si se uda.
Timpul de germinare este de 10-13 zile, la o temperatura de 15-20 de grade Celsius.

 

Fertilizarea:
1/3 de azot se adauga la semanare, iar restul de 2/3 se adauga in august-septembrie.

 

Sursa foto: www.femeia.ro

Semanatul fasolei
Lufa- tehnologia cultivarii buretelui vegetal

About Stiri Agricole

Check Also

Seminte profesionale ardei Kapia

Dinamica F1 RZ Ardei Kapia cu fructe foarte mari. Planta are creștere puternică dar compactă, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit