Semințe de cicoare

Cicoarea  (Cichorium intybus) este o plantă erbacee, perenă, comestibilă, care aparține genului Cichorium din familia Asteraceae. Este cunoscută din antichitate: în Egiptul antic era cultivată ca plantă medicinală, fiind folosită pentru tratarea bolilor hepato-biliare și renale. În zilele noastre, rădăcina de cicoare este înlocuitor de cafea, iar părțile aeriene sunt folosite în scop  culinar.

CICOARE “ROSSA DI TREVISO 4”
Un soi de cicoare ce produce capete alungite, cu frunze la inceput verzi ce devin rosii odata cu vremea rece. Are un gust deosebit si este folosita in special in salate.

cicoare-rossa-di-treviso-4

CICOARE “CATALOGNA FOGLIA STRETTA”
Este un soi de cicoare cu tulpini inalte, cu frunze verzi si capete albe.
Soi foarte popular printre bucatarii de top si are un gust excelent in salate. Odata culese frunzele, se inmoaie in apa rece, pentru a deveni mai dulci.

cicoare-catalogna-foglia-stretta

CICOARE “RED BALL”
Pentru insamantarea de vara – toamna
Este un soi italian, cunoscut pentru capetele sale cu un gust excelent. Se insamanteaza vara / toamna pentru a fi culeasa toamna / iarna.
Frunzele de la exterior se indeparteaza. Frunzele tinere se folosesc in salate, iar restul frunzelor se fierb si se gatesc similar spanacului.

cicoare-red-ball

CICOARE – DI BRUXELLES

Este cunoscut ca si “andive frantuzesti”. Capetele acoperite in apropierea timpului de recoltare, cand capata aroma si culoarea ce le caracterizeaza.
Ajung la maturitate in 110 zile.

di-bruxelles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *