Home / Cereale / Seminte de grau de toamna, preturi si imagini

Seminte de grau de toamna, preturi si imagini

In tara noastra campania de toamna de cultura a graului ocupa un loc important. Pentru o productie buna trebuie respectate mai multe reguli: rotatia culturilor, fertilizarea solului, lucrarea terenului, samanta de buna calitate, semnatul corespunzator, lucrarile de intretinere si in final de recoltare. Semintele utilizate pentru cultura de toamna trebuie sa respecte urmatoarele aspecte: sola de seminte trebuie izolata, la cel putin patru metri, fata de alte soiuri de grau; pentru un teren fertil trebuie asigurate cele mai bune premergatoare; executarea de purificari biologice; curatarea exemplara a combinelor si a sacilor utilizati la recoltare; uscarea si pastrarea semintelor in magazii racoroase, pana la semanat.

Seminte de grau de toamna SOISSONS, distribuit de Alsax

Cei de la Alsax, recomanda fermierilor, soiul de grau SOISSONS. Semintele au adaptablitate la mediu buna; o productie buna necesita o cantitate mica de seminte. Soiul acesta de grau este rezistent la ger mijlociu si are inspicare precoce. Coacerea este semiprecoce, este un soi de grau de talie scunda, spicul este putin sensibil  la atacul bolilor (Puccinia recondita Putin, Erysiphe graminis) si a daunatorilor. Fertilitatea spicului este ridicata si are capacitate de productie este mare. Perioada optima de semanare este 1 -30 octombrie, este un soi de grau rustic, cu bobul mic si tare. Pretul pentru 1 kg de seminte de grau SOISSONS este de 1,38 lei.

Grau de toamna DISCUS, de la Solana

Fermierii utilizeaza des soiul de grau Discus, distribuit de Solana, un soi robust care produce cereale de cea mai buna calitate. Graul nu este pretentios la conditiile pedologice,  foliajul are o rezistenta mare  fata de Septoria tritici si fainare, pericol redus de fusarium, are necesar redus de fungicide. Soiul prezinta densitate robusta si rezistenta excelenta la iernat, categoria de productivitate este A. Se dezvolta foarte bine daca este cultivat dupa rapita, porumb sau alte cereale. Densitatea de semanat este de 280 – 330 boabe/m, cu 160-180kg poate fi acoperit un hectar intreg.

Seminte de grau de toamna CAPO,  distribuit de Probstdorfer

Semintele CAPO, sunt recunoscute pentru calitatile superioare in Italia si Romania. Acest soi de grau nu este pretentios la conditiile climatice. Este rezistent la ger, tolerant fata de conditiile de seceta, are potential mare de autoreglare a consumului de apa. Plantele din soiul CAPO sunt inalte, ajung la 120 cm. Spicul este rezistent la cadere si la boli precum: rugina bruna si rugina galbena. Densitatea de semanat a boabelor pe metru patrat este de 300. Perioada optima de semanat este 1-20 octombrie. Graul CAPO este un soi cu maturizare tarzie.  Pretul fara TVA pentu un kg de seminte CAPO este de 2.20 lei.

Seminte de grau de toamna Midas, distribuit NUFARM

Graul Midas, este un Soi aristat, de talie mijlocie, din clasa A+, cu insusiri constante indiferent de conditiile climatice si pedologice. Densitatea de semanat  este de 300 de boabe germinabile pe metru patrat. Se utilizeaza 120-140kg pentu hectar. Soiul prezinta rezistenta mare la iernare, rezistenta la cadere si seceta. Este greu afectat de fainare, rugina bruna si rugina galbena. Productia este ideala pentru panificatie si productia de etanol. Plantele au talie inalta, si de aceea se recomanda utilizarea regulatorului de creştere Stabilan. Perioada optima de semanat este 1-10 octombrie. Soiurile de toamna premium produse de PROBSTDORFER SAATZUCHT AUSTRIA si distribuite de Nufarm sunt destinate pentru poducerea de faina de cea mai buna calitate. Pretul pentru 1 kg de seminte Midas este de 2.8 lei.

 

Seminte de grau Antonius, distribuit de Rodbun

Soiul Antonius, este foarte performant, de trei ani reuseste sa conduca in topul soiurilor prezente in Romania. Este foarte rezistent la seceta si ger, iar productia este constanta de aproximativ 7000kg/ha. Caracterisitcile graului Antonius pentru panificatie sunt excelente. Plantele sunt viguroase si au o buna dezvoltare.  Soiul poate fi semanat in orice zona a tarii, densitatea este de 300 de boabe germinabile pe metru patrat, adica aproximativ 160kg la hectar. In cultura de grau de toamna azotul este un factor esential. Maturarea este tarzie, iar bobul este foarte bogat in proteine.

Seminte grau de toamna, Saaten Union, AKRATOS, distribuit de Covera

Semintele de grau AKRATOS, se seamana si se intretine usor, sunt rezistente la boli si daunatori. Nu necesita tratamente numeroase. Poat fi cultivate in numeroase tipuri de sol si ofera productii remarcabile si in conditii de stres termic. Au calitati de panificatie foarte bune. Graul de toamna AKRATOS are pretentii ridicate la cultura premergatoare, se dezvolta bine daca este cultivat dupa mazare, fasole, borceag, in pentru ulei, in pentru fibră, cartof timpuriu, trifoi, cânepa. Magazinul Covera pune la dispozitie semintele de grau AKRATOS, in ambalaje de 40kg la pretul de 128.96lei.

Lucrari de intretinere la graul de toamna
Executarea tratamentului pentru boli foliare la grau, triticale, orz, secara

About Natalia p

Check Also

Graul, Triticum aestivum – soiuri rezistente la seceta

Graul este cea mai cultivata planta de pe pamant si are pondere alimentara foarte ridicata. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit