Home / Legume / Seminte de tomate pentru solarii si sere

Seminte de tomate pentru solarii si sere

In Romania, producerea tomatelor in scop comercial, in sere si solarii putin incalzite sau reci se face in cicluri: primul de iarna-vara si al doilea de vara-toamna.
Ciclul intai de productie inseamna semanare timpurie, de la sfarsitul lui decembrie pana la jumatatea lui februarie; plantarea rasadurilor se face de la inceputul  lunii martie pana la jumatatea lunii aprilie. Recoltarea tomatelor din acest ciclu se poate face la inceputul lunii mai ( dureaza in functie de plantare si numarul de etaje lasat) pana la jumatatea lui iunie.
Ciclul doi de productie se face primavara sau vara, cu aproape o luna inainte de terminarea culturii care va fi schimbata cu tomate. Plantarea semintelor se poate face de la sfarsitul lui iunie pana  la jumatatea lui iulie. Numarul de etaje lasat va fi intre 6-12, in functie de conditii. Recoltarea poate incepe la sfarsitul lui august.
Pentru a obtine o recolta bogata este important sa se utilizeze seminte adecvate, imbunatatite, rezistente la boli si daunatori.
Semintele de tomate MERCEDES F1 (SHIRLEY) sunt ideale pentu culturile din primul ciclu. Tomatele rezultate au gust dulce, parfumat si culoare rosu-carmin. Sunt rezistante la transport si pastrare indelungata si sunt rezistente la virusul mozaicului tomatelor, fusarium 1 si 2, Verticiliu.
Semintele de TOLIN F1 ofera fructe viguroase de dimensiuni foarte mari (200-350g) sunt carnase, dulci si nu crapa la transport. Acest hibrid este cel mai rezistent de pe piata la agenti patogeni si daunatori.
Hibridul Menhir F1 a fost creat special pentru sere si solarii. Poate fi utilizat si in ciclul 1 si in ciclul 2. Fructele sunt excelente, au forma si marime ideala, gust dulce savuros si culoare rosu intens, nu prezinta guler verde si nu crapa usor. Plantele din acest soi au rezistente buna la nematozi.

Ardei Kapia, seminte
Cultura de varza de toamna

About Natalia p

Check Also

ceapa

Ceapa, proprietati, beneficii, mod de utilizare, contraindicatii

Ceapa (Allium cepa) este o planta erbacee, bienala, cultivata, originara din Asia Centrala. Este una …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit