Home / Stiri / Servicii turistice si agro-turistice cu TVA de 9%

Servicii turistice si agro-turistice cu TVA de 9%

Saptamana trecuta in cadrul sedintei de Senat a fost aprobata ordonanta de urgenta a Guvernului, cu privire la scaderea taxe pe valoare adaugata (TVA) pentru serviciile turistice si agro-turistice.

Se precizeaza ca Cota fiscala redusa de 9% se va aplica pentru “cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcție similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping”. De aceea Guvernul Romaniei a propus modificarea OG nr. 58/1998, cu privire la organizarea si desfasurarea activitatilor de turism de pe teritoriul Romaniei, intrucat aceasta nu prevede cota redusa de TVA de 9%.

Initiatorul acestei ordonante a declarat ca “În lipsa unei modificări imediate a cadrului instituțional, statul român va pierde un număr considerabil de turiști deoarece în actualul cadru normativ nu sunt stabilite tipurile de cazare, acest fapt generând operatorilor economici din industria turistică si agroturitica grave probleme în funcționare și în relația cu clienții”. Toti membrii guvernului au fost de acord ca promovarea turismului si a agro-turismului este o prioritate. Initiatorul proiectului a mai motivat ca “Ținând cont de faptul că începe perioada de achiziție a pachetelor turistice de tip ‘early booking’ și că operatorii economici din turism își elaborează politicile de marketing pentru anul 2015, (…) se impune completarea OG nr. 58/1998”. Astfel prin votul Senatului a fost complecttaata OG 58/1998 cu un articol nou, potrivit caruia “cazarea în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare turistică poate fi: cazare fără mic dejun, cazare cu mic dejun, cazare cu demipensiune, cazare cu pensiune completă și cazare cu ‘all inclusive”.

Aceasta complectare a ordonantei de urgenta a fost aprobata cu 97 de voturi pentru si 2 abtineri.

Calitatea produselor agro-alimentare va fi certificata de Ministrul Agriculturii
Statiunile de cercetare vor beneficia de fonduri europene nerambursabile

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit