Home / Vita de vie si vin / Soiuri si clone de vita de vie recomandate de SCDVV Blaj

Soiuri si clone de vita de vie recomandate de SCDVV Blaj

Statiunea de cercetare si dezvoltare pentru viticultura si vinificatie Blaj, recomanda fermierilor si gospodarilor  pasionati de viticultura si cateva soiuri de vita de vie si clone, omologate pentru a se putea bucura de recolte bogate, sanatoase si vinuri de calitate superioara.
FETEASCA ALBA CLON 29 BL este un soi cu vigoare mare, cu perioada scurta de vegetatie  de 150-160 de zile si perioada de maturare intre 20 septembrie si 10 octombrie.  Boabele de struguri sunt de calitate superioara si au marime mijlocie,  au continut de zahar de 190-220g/l. Soiul este recomandat pentru obtinerea de vinuri albe seci si demidulci.
Soiul de FETEASCA REGALA 21 Bl, a fost identificat in 1920 in podgoria Tarnave din Transilvania. Este un soi cu vigoare mijlocie de crestere si fertilitate ridicata. Perioada de de vegetatie este medie, iar productia de struguri variaza in functie de areal si are o medie de 15 tone la hectar. Din boabele de strugurii de Feteasca Regala 21 BI se obtin vinuri spumante de calitate.
RIESLING ITALIAN CLON 3 BL, este un soi de vigoare mijlocie omologat inca din anul 1983. Strugurii obtinuti au marime mijlocie, bobul este mic si colorat in verde galbui – auriu pe partea insortita. Perioada de vegetatie este medie spre lunga de 166 – 210 zile. Din boabele bine coapte se obtin vinuri albe seci de calitate superioara dar si vinuri spumante savuroase.

Feteasca Neagra, struguri aromati si vinuri viguroase
Maine se va discuta Noua Lege a viei si vinului

About Natalia p

Check Also

Struguri negri de masa

Se pare ca cercetatorii descopera  permanent noi beneficii si efecte miraculoase asupra sanatatii produse de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit