Home / Diverse / Solar tip tunel sau solar cu acoperis in doua pante, pentru hrana proaspata in gospodarie

Solar tip tunel sau solar cu acoperis in doua pante, pentru hrana proaspata in gospodarie

Pentu cei ce au o suparafata de teren pe care doresc sa o exploateze cat mai multi timp din an o solutie ideala este construitea unui solar. Solarul nu este doar o constructie profitabila de pe urma caruia se scot bani, munca in solar presupune o activitate placuta in urma careia se obtin legume si verdeturi pentru intreaga familie.
Solarul are rolul de a asigura plantelor o temperatura constanta pe tot parcursul anului, permite cultivarea plantelor de timpuriu si rotirea acestora pentru a benefica de doua-trei generatii de legume pe parcursul unui an.
Pentu a asigura necesarul de legume proaspete pe parcursul unui an pentru o familie formata din patru persoane, se poate construi un solar de 15 mp. Suprafata pe care se construieste solarul trebuie sa fie dreapta, bine luminata, fara copaci in imediata apropiere, terenul trebuie sa aiba umiditate scazuta in anotimpul rece, si daca se poate sa fie ferit de bataia vantului.
Se poate opta pentru solar tip tunel, pe structura metalica sau solar cu acoperis in doua pante, pe structura de lemn sau metal.
Pentru a costrui un solar tip tunel, pe structura metalica, se folosesc bare din otel in forma de arc, montate in sol cu sistem de prindere si folie de protectie de buna calitate. Acest tip de solar presupune costuri mici de constructie si intretinere. Ventilatia se realizeaza usor, prin  ridicarea foliilor din cele doua capete. Forma rotunda a acoperisului asigura scurgerea rapida a apei de ploaie, fara ca structura sa aiba de suferit.
Solar cu acoperis in doua pante, pe structura de lemn sau metal este o contructie ceva mai complexa si mai durabila. Daca structura se realizeaza din lemn, este bine sa fie de esenta tare, salcam, stejar, ulm sau fag. Structura se imbraca in folie de foarte bune calite. Acoperisul in panta permite scurgerea rapida a apei de ploaie. Folia de pe acoperis trebuie sa fie mai groasa, si mai putin transparenta fata de cea folosita pentru a imbraca peretii solarului.

Factori care influenteaza calitatea lucrarilor de semanat paioase
Proprietarul pepinierei Hilda dezvaluie secretele unei culturi de capsun profitabile

About Natalia p

Check Also

TOMATE-simptome de carente si excese pe tulpina

• CARENTA DE AZOT: – tulpini scurte si subtiri EXCES DE AZOT: – ingrosarea tulpinii, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit