Home / Vita de vie si vin / Struguri negri de masa

Struguri negri de masa

Se pare ca cercetatorii descopera  permanent noi beneficii si efecte miraculoase asupra sanatatii produse de strugurii negri de masa. Strugurii sunt bogati in vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, D, P  si in saruri minerale, precum cele de fier, sodiu, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, clor, siliciu, mangan, arsen si crom.

Printre beneficiile aduse organismului sunt: combaterea bolilor reumatice, curatarea colonului, stimularea sistemului circulator etc.

Strugurii de masa au importanta economica ridicata si pot fi bine valorificati. Pot fi usor consumati in stare proaspata, uscati (stafide) si in conserve: compoturi, dulceturi, gemuri.

Dintre cele mai gustate soiuri de struguri de masa negri amintim: Alphonse- lavallee, Cardinal, Michele palieri.

Alphonse- lavallee sunt un soi de struguri foarte productivi si foarte aromati care necesita terenuri fertile orientate catre sud. Productia este constanta, iar ciorchinii sunt mari, frumosi si se pastreaza bine peste iarna. Ciorchinii au greutatea de 500-600 de grame iar contiutul de zahar al boabelor mari este de 15%. Strugurii ajung la maturitete deplina intre 10-20 septembrie.

Cardinal este un soi foarte productiv si raspandit in intreaga Europa. Ciorchinii sunt mari au 20-28 cm lungime iar masa variza intre 350-500g. Boabele sunt foare aromate, mari, au forma rotunda- ovala sau ovala. Culoarea epidermei boabelor este rosu-violet. Soiul Cardinal este un soi cu maturare timpurie.

Michele palieri este un soi foarte viguros si foarte productiv cu maturare medie-tarzie. Boabele sunt mari si au continut ridicat de zahar 16-18%. Ciorchinii ajung la greutatea de 600-800g, sunt rezistenti la transport si la depozitare.

Sapte pasi esentiali pentru a obtine un vin bun
Lucrari de vara specifice la vita de vie

About Natalia p

Check Also

Lucrari de vara specifice la vita de vie

Lucrarile la plantatia de vita de vie imbunatatesc productia si calitatea boabelor de struguri obtinute. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit