Home / Stiri / Terenurile cultivate cu lucerna vor fi subventionate

Terenurile cultivate cu lucerna vor fi subventionate

Fermierii care aleg sa cultive lucerna vor putea beneficia de sprijin cuplat de pana la 250 euro/ha. Din informatiile furnizate de catre reprezentantii APIA, fermierii care doresc sa cultive lucerna pot benefcia de sprijin cuplat de 55 euro/ha, urmand ca suma sa creasca cu 10 euro in fiecare an pana in 2020. In acest fel sprijinul total de care pot beneficia crescatorii de lucerna ajunge la 218 euro in 2016.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca fermierii sunt:

-Sa fi realizat anual o productie minima de 15 tone/ha masa verde sau 3,75 tone/ha fan.

-Sa fi comercializat cel putin productia minima prevazuta la lit. a) pe baza contractului incheiat cu exploatatii de crestere a animalelor inscrise in RNE si a facturii fiscale de vanzare sau a filei/filelor din carnetul de comercializare a produselor agricole.

-Sa fi consumat cu animalele pe care le detin, inscrise in RNE si/sau sa fi stocat in vederea consumului cu acestea, cel putin productia minima prevazuta la lit. a), obtinuta in ferma.

Verificarea eligibilitatii se face pe baza consumurilor de furaje normate pe specii de animale, prevazute in Anexa nr. 5 a OMADR nr. 619/2015 cu modificari si completari ulterioare si a calculului efectivului mediu furajat din ferma si a productiei de lucerna obtinute pe perioada anului de cerere prevazute in Anexa nr. 51la OMADR nr.619/2015 cu modificari si completari ulterioare, intocmita si semnata de catre fermier.

Documentele necesare privind utilizarea semintei certificate oficial sunt: factura fiscala de achizitie a semintelor certificate, buletinul de analiza oficiala, ce au mentiunea „Samanta admisa pentru insamantare”, ori buletinul de analiza oficiala cu mentiunea „Necesar propriu” si „Interzisa comercializarea”.

PNDR 2014-2020 sprijina proiectele de obtinere a energiei din resurse regenerabile
Au inceput campaniile de fertilizare a culturilor. Presedintele LAPAR, Laurentiu Baciu dezvaluie: Se merge mult pe scheme clasice!

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit