Home / Tractoare si combine / Tractorul Universal 445
tractor u445 vedere din stanga fata

Tractorul Universal 445

Tractorul Universal 445 este un tractor de mici dimenisiuni, compact, echipat cu un motor de 45 cai putere, cu o manevrabilitate buna mai ales pentru lucrul in spatii inguste.

Motorul cu care este echipat U445 estemoel D115 in 3 cilindri, cutia de viteze cu sistemul inversor are 6 viteze fata si 2 viteze inapoi iar directia este hidraulica.

Acest tip de tractor a fost produs de Uzina Tractorul Brasov (UTB), infiintata in anul 1925, iar tractoarele produse aici au fost vandute sub numele de Universal, UTB, Universal Farmliner (pentru Australia) si Titan. Au fost produse sub licenta tractoare in Pakistan sub numele de GM Universal al Agripak. De asemenea a fost (se mai produce) produs sub licenta in Turcia de catre Hattat Universal Tractors.

În 2007 producătorul braşovean Tractorul UTB SA a dat faliment, însă producţia renumitelor tractoare „U“ s-a relansat la Băicoi, judeţul Prahova, sub patronaj străin.

La finalul anilor ’80, modelele U445 şi U650 au depăşit la nivel de producţie cu mult necesarul intern, fiind exportate în număr mare pe pieţele Orientului Mijlociu şi Africii, unde încă se bucură de un interes ridicat din partea fermierilor. În ciuda problemelor apărute după Revoluţie, în 2002 compania de stat continua să producă aproximativ 4.000 de tractoare pe an, câţiva ani mai târziu fiind la un pas de privatizare.

Recunoscut pentru fiabilitatea şi durabilitatea în timp demonstrată pe parcursul a peste 40 de ani, tractorul U445, cu motor Diesel în 3 cilindri, cu 45 CP şi cu o capacitate maximă de ridicare de 1600 daN, se produce în prezent la Băicoi în fosta fabrică de echipamente hidraulice, doar logistica şi sediul firmei rămânând la Braşov.

sursa poze: craiovaforum.ro

COMBINA John Deere 965
Tractorul John Deere model 2850

About Natalia p

Check Also

Combina de recoltat fructe de padure „JOVARAS“ USK-1

Cultivarea fructelor de padure s-au dovedit a fi o afacere foarte profitabila in cursul ultimilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit