Home / Stiri / Utilizarea corecta a semintelor tratate cu insecto-fungice

Utilizarea corecta a semintelor tratate cu insecto-fungice

  • Semintele tratate cu substente insectico-fungice nu trebuiesc folosite ca hrana pentru animale sau pentru consumul uman, acestea fiind otravitoare.
  • Trebuia acordata o atentie sporit la manipularea sacilor in care sunt transportate semintele tratate, intrucat prin contact direct cu piele pot aparea alergi si leziuni ale acesteia. Este necesara putarea de masti speciale in procesul de transport a sacilor pentru a se evita inspirarea prafului toxic, ce poate altera buna functionare a aparatului respirator
  • Sacii in care au fost depozitate si transportate semintele tratate cu substante insecto-fungice nu vor fi utlizati decat dupa ce sunt deconatminati prin imbibare in solutie de bicarbonat de sodiu anhidru sau solutie de soda calcinata 3%, pentru 4-5 ore apoi fierti in solutie de sapun si soda timp de 30 minute, si apoi foarte bine limpeziti in cantitati mari de apa, acestia vor putea fi reutilizati doar pentru ambalarea de lucruri nu pentru ambalarea si depozitarea hranei destinata consumului animalelor sau oamenilor.
  • Depozitarea acestor seminte seva face in locuri special amenajate, isolate, uscate si bine ventilate, unde nu vor avea acces persoanele neautorizate.
  • Dupa efectuarea procesuli de insamantare, trebuie verificat solul pentru a se controla daca au ramas sau nu seminte neacoperite
  • Surplusul de seminte, sau cele ramase accidental, terbuiesc adanc ingropate in pamant, pentru a nu fi consumate de animale, si a se evita otravirea acestora.
  • Semintele care au sufetrit proces de tratare cu substante insecto-fungice vor fi utilizate doar pentru anul in curs, nu vor fi utilizate in alte scopuri, nu vor fi manipulate decat de persoane cu varste mai mari de 16 ani, vor fi manipulate doar de persoane sanatoase, care sa nu sufere de boli ale ficatului sau plamanilor.
  • Dupa manipulare persoanele implicate in proces trebuie sa se dezinfectezeprin spalare folosind apa si sapun din abundenta.
Irigarea corecta a culturilor de capsuni
Necesitatea asocierii producatorilor agricoli pentru eficentizarea productiei

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit