Home / Stiri / Zeci de oi otravite in Judetul Giurgiu

Zeci de oi otravite in Judetul Giurgiu

Politistii din judetul Giurgiu au deschis o ancheta joi 5 februarie pentru a cerceta moartea a 30 de oi ce apartin unui localnic. Omul crede ca animalele au fost otravite intentionat si a declarat pentru un post de televiziune:”Mi-au distrus munca, cine poate să facă așa ceva, să omoare niște animale nevinovate?”. Oamenii legii au dus cinci dintre oile decedate la laborator pentru analize.

Terenul pe care pasteau animalele apartine Primariei Baneasa din Judetul Giurgiu, din acest motiv politistii au exclus varianta unei razbunari, a unui proprietar nemultumit.

In acest context Marcel Andrei, presedintele Sindicatului Național al Crescatorilor de Ovine si Caprine atrage atentia crescatorilor de animale, ca nu trebuie sa lase turmele sa pasca pe spatiile cultivate de fermieri pentru a fi evitate conflictele: ”Oierii trebuie să înțeleagă că nu pot merge pe câmp și să calce culturile altor fermieri în picioare. Deci nimeni nu are dreptul să treacă peste drepturile cetățenilor. Trebuie să recunoaștem că și între noi mai sunt crescători care chiar nu respectă legea niciodată. Nu trebuie să ne ascundem de acest fapt deși procentul este mic. Dar repet, nimeni nu poate să ne dea nouă dreptul ca și crescători de animale să trecem peste proprietatea altuia cum nici noi nu fi de acord ca cineva ni se calce în picioare proprietatea”.

oi otravite in judetul giurgiu

 

sursa foto: agrointel.ro

Criterii de recunoastere si functionare a grupurilor si organizatiilor de producatori
Romania va sti in urmatoarele saptamani daca poate utiliza samanta tratata cu neonicotinoide

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit